Nieuws over Erdi

De avond van 14 januari 2020.

Op de avond van 14 januari hebben we onze zeer geliefde, dappere en stoere mede oprichter Dr. Erdi Huizenga moeten loslaten. Zij is in alle rust overleden. We zijn intens verdrietig. De uitvaart zal plaatsvinden op dinsdag 21 januari. Onze gedachten zijn bij Erdi en we wensen familie en vrienden veel sterkte met deze dramatische gebeurtenis.

op 14 januari 2020.

De stichting heeft de volgende brief ontvangen van de vader van Erdi.

Beste vrienden,
Hierbij stuur ik een vervolgbericht over de toestand van Erdi,
nadat ze in coma gevonden is in het ziekenhuis waar ze werkt op 8 januari 2020.
Op zaterdagochtend 11 januari is Erdi Huizenga opgenomen op de Intensive Care van het UMC Utrecht. Zij wordt daar verzorgd en onderzocht. Er is geconstateerd dat Erdi zware hersenbeschadiging heeft opgelopen. Wel ademt zij zelfstandig, maar met machinale ondersteuning.
Wij hadden gisteren een familiegesprek met de behandelend arts. Hij zegt dat de kans dat ze uit haar coma komt, praktisch nihil is. Wanneer de beademing gestopt wordt, zal ze het leven
verliezen. Hoelang het dan nog duurt, is onzeker, maar Erdi blijft zolang goed verzorgd.

Het volgende bericht over Erdi zal gaan over haar uitvaart in Apeldoorn. Dat bericht zal
wellicht het laatste over haar zijn. Van veel ontvangers van deze mail hebben we geen
postadres, daarom zal die mail als bijlage een rouwkaart hebben in het Engels en Nederlands.
We verzoeken u niet te reageren op dit droevig bericht, maar dit uit te stellen tot na haar
overlijden. Maar als u mensen kent, die we wel hadden moeten infomeren, wilt u ons dat dan
doorgeven aan a.huizenga@solcon.nl, want we hebben geen goed zicht op de mensen die we
zouden moeten informeren.
Abel Huizenga, vader van Erdi

op 11 januari 2020.

Vandaag is Erdi overgebracht van Freetown naar het UMC in Utrecht, waar diverse onderzoeken hebben plaats gevonden. Er is geconstateerd door diverse doktoren dat Erdi zware hersenbeschadiging heeft opgelopen en dat de kans dat ze uit haar coma komt nihil is. Onze gedachten zijn bij Erdi en wensen familie en vrienden veel sterkte met deze dramatische gebeurtenis.

op 10 januari 2020.

Tijdens de ochtend-overdracht op 8 januari in het City Garden Clinic ziekenhuis in Makeni was Erdi niet aanwezig, en na een controle trof het dienstdoende personeel haar aan in comateuze toestand op haar kamer. Na onderzoek in Makeni door een dokter van het Masagna ziekenhuis is zij overgebracht naar Freetown waar ook Dr. ABD is. Verder onderzoek moet uitwijzen wat precies de oorzaak en er is besloten dat Erdi op 10 januari wordt overgebracht vanuit Freetown naar Nederland voor verder onderzoek. Wij zullen u via deze website op de hoogte houden en onze gedachten zijn bij Erdi en wensen familie en vrienden veel sterkte met deze dramatische gebeurtenis.