Bronzen Beeld ter ere van Dr. Erdi Huizenga

Bronzen Beeld ter ere van Dr. Erdi Huizenga

Dit beeld is geïnspireerd door- en opgedragen aan wijlen dokter Erdi Huizenga en aan al die andere moedige en gepassioneerde mensen die zich zonder eigenbelang inzetten voor het welzijn der mensheid.

 

 

Dit bronzen beeld is gemaakt
door Henk Vos
en gebaseerd op het volgende verhaal;

“In 2014 werden de ebola-artsen Erdi Huizenga en Nick Zwinkels vanuit Sierra Leone gerepatrieerd naar Nederland omdat het vermoeden bestond dat ze besmet waren met ebola. Beide artsen waren in Sierra Leone werkzaam voor de Lion Heart Foundation en runden daar een streekziekenhuis waar ze naast hun taken als arts de plaatselijke bevolking opleiden tot ebola- verpleegkundigen.

Nadat beide artsen op eigen verzoek in Rotterdam enige tijd in quarantaine waren geplaatst werd duidelijk dat er van besmetting geen sprake was. Omdat de verzekeringsmaatschappij niet opnieuw voor een eventuele repatriëring wilde betalen werd er geen geld en ook geen verzekering beschikbaar gesteld voor de terugkeer naar Sierra Leone. Erdi Huizenga wilde echter beslist terug naar Sierra Leone en haar ziekenhuis omdat de bevolking daar totaal afhankelijk van haar was. “Voor hun is het een kwestie van leven of dood en ik kan het verschil maken.” aldus Erdi Huizinga. En dus besloot mevrouw Huizenga op eigen kosten en zonder verzekering terug te keren naar haar ziekenhuis in Sierra Leone.

Na een periode gewerkt te hebben voor de Lion Heart Foundation stapte dokter Huizenga over naar de City Garden Clinic Ziekenhuis in Makeni. Sinds 2011 is ze verbonden aan de Stichting Smarter Hospital.  Dr. Erdi Huizenga is in januari 2020 onverwacht overleden.

Dit beeld is geïnspireerd door- en opgedragen aan wijlen dokter Erdi Huizenga en aan al die andere moedige en gepassioneerde mensen die zich zonder eigenbelang inzetten voor het welzijn der mensheid.”

Mocht u belangstelling hebben om dit beeld in uw bezit te krijgen of zou u bijvoorbeeld een mensfiguurtje op het beeld willen adopteren, dan kunt u contact opnemen met onze stichting via  info@smarter-hospital.nl. Het grootste deel van de donatie van het beeld gaat naar Stichting Smarter Hospital en een klein deel gaat naar de maker Henk Vos voor gebruikt materiaal. Alle donaties zullen worden gebruikt voor het Erdi Scholarship-project. Details zijn te vinden via deze link.