Kinder Opvang Yele

Sponsor een kind in het Makankisa Child Care Centre in Yele

Ebola heeft hard toegeslagen in west Afrika, met meer dan 28.000 mensen die geïnfecteerd waren en meer dan 11.000 doden. De gevolgen zijn nog steeds te voelen, zo ook in Sierra Leone. Dagelijks worden veel mensen nog met de gevolgen geconfronteerd, zeker de 20 kinderen die in het ChildCareCenter te Yele wonen. Deze 20 kinderen hebben één maar meestal beide ouders verloren aan Ebola.

De meeste weeskinderen in Sierra Leone worden opgevangen door familie en/of vrienden. Voor deze 20 kinderen was er geen familie of ko er niet voor hun gezorgd worden. De persoonlijke verhalen die deze kinderen hebben mee gemaakt zijn hart verscheurend en zou geen kind mogen mee maken. Helaas is dit wel de werkelijkheid en daarom gaat Smarter-Hospital zich sterk maken om deze kinderen te helpen.

In samenwerking met Foot Print Mission Sierra Leone gaat Smarter Hospital het leven van deze jonge kinderen iets verlichten. Waar Foot Print Mission Sierra Leone zich focused op het de randvoorwaarden, zoals gebouwen, personeel, vervoer etc, richt Smarter Hospital zich op de kinderen zelf. Met een kleine bijdrage per kind per maand willen wij het eten, educatie en wanneer nodig medische ondersteuning verzorgen voor deze kinderen.

Smarter Hospital gaat zich hard maken om per kind 2 sponsor gezinnen te vinden in Nederland (en daarbuiten). De sponsor gezinnen worden voorzien van 2-maandelijkse persoonlijke update van hun sponsor kind. Hierdoor laten wij op een transparante en directe manier zien hoe de steun van de sponsor gezinnen het leven verbeteren van deze wees kinderen.

Overzicht van de kinderen die U hulp nodig hebben