Wie zijn wij

Voorzitter: Sander Maarleveld.

Sander woont in het prachtige Nederlandse pittoreske stadje Wijk bij Duurstede, met zijn vrouw Monique en 2 jonge jongens. Sander is iemand met on-uitputtende positieve energie en een groot hart voor de minder bedeelde in de wereld.

Hij heeft een brede ervaring, b.v. als Principal Consultant, Helicopter Pilot, Project / Program Manager en General Manager. Hij werkte voor internationale bedrijven zoals SHELL, ABN AMRO, EDS en IBM en geniet nu een leidersrol als Connector bij Conclusion Connect, een innovatiebedrijf van Internet Of Things.

Met zijn ervaring en competenties en het werken voor internationale bedrijven, heeft Sander een vaardigheid ontwikkeld om complexe relaties te organiseren en te leiden. Hij is een aanjager van verandering en innovatie, van onder naar boven, gebruikt hands-on ervaring om alle deelnemers te motiveren en uit te dagen.

Sander is als voorzitter eind verantwoordelijk voor alle werkzaamheden binnen de stichting. Samen met de andere board members stelt hij visie, missie een een strategie om daar te komen.

Medical Officer in Sierra Leone: Erdi Huizinga.

Erdi is geboren en opgegroeid in Apeldoorn, Nederland. Al op jonge leeftijd ontwikkelde ze de droom om een ​​dokter te worden om mensen te dienen in gebieden waar er maar weinig artsen zijn.

Erdi ging geneeskunde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Na het afronden van haar medicijnenstudie werkte ze op de afdeling hartchirurgie van het universitair ziekenhuis van de Vrije Universiteit, voordat ze haar opleiding tot tropische arts begon. In Nederland is de opleiding tot tropische arts uniek en bestaat uit het opdoen van praktische vaardigheden op een chirurgische afdeling en op een verloskundige / gynaecologische afdeling in een Nederlands ziekenhuis, gevolgd door een theoretische cursus aan het KIT (Koninklijk Instituut voor de Tropen).

Als gekwalificeerde tropische arts werkte Erdi gedurende 3 jaar in naam van Coraid in het Mua Mission Hospital in Malawi. Daar runde ze samen met een managementteam uit Malawi een ziekenhuis met 130 bedden.

Terug in Nederland werkte Erdi ongeveer een jaar, voornamelijk als een dokter op de afdeling spoedeisende hulp. Maar het werk als tropenarts trok haar terug naar Afrika, dit keer naar Sierra Leone. Twee jaar lang was zij medisch hoofdinspecteur van het Magbenteh Community Hospital in Makeni, en daarna enkele maanden voor een zwangerschapsverlof in het Masanga-ziekenhuis. In 2012 is ze in Yele begonnen met het oprichten van het Leeuwenhart Medisch Centrum in Yele, Sierra Leone. Beginnend met 5 werknemers en alleen een kleine patiëntenkliniek, groeide het uit tot een algemeen ziekenhuis met 70 bedden met medische en chirurgische zorg voor volwassenen, kinderverzorging, een kraamafdeling en een afdeling voor isolatie / langdurig verblijf. Tijdens de Ebola werd het ziekenhuis getroffen en Erdi en haar collega werden geëvacueerd, maar ze keerde snel terug om door te gaan met het bestrijden van Ebola en medische zorg te verlenen te midden van deze verschrikkelijke uitbraak.

In oktober 2018 is Erdi overgestapt naar City Garden Clinic, in Makeni, met als doel de werking van dit ziekenhuis te verbeteren.

Met haar liefde voor mensen, medicijnen en improvisatie heeft ze behoorlijk wat ervaring opgedaan in het aanbieden van gezondheidszorg in een omgeving met weinig middelen, maar ook in het beheren van de gezondheidszorg in instellingen met een lage resource. Omdat ze sinds oktober 2009 permanent in Sierra Leone is, heeft ze de taak binnen het bestuur om ervoor te zorgen dat de projecten van Smarter Hospital goed worden geïmplementeerd en feedback wordt gegeven.

Secretaris & Penningmeester & Data Protectie Officer: Gert Kroon.

 Geboren in 1971 en gedeeltelijk woonachtig in Bodrum Turkije en in IJhorst Nederland, mede-oprichter van de Stichting Smarter Hospital samen met Bouke en Erdi.” Het verhaal achter het doel van de Stichting heeft me persoonlijk geraakt, omdat het niet alleen gemakkelijk is om geld te sturen, maar het gaat erom kennis, het verzenden van nuttige goederen, leren de lokale bevolking om mee te werken en te onderhouden.

Iets over mezelf; Ik woon samen met mijn vrouw Sibel in Bodrum, Turkije en IJhorst Nederland. Ik heb drie dochters en een kleinzoon van 7 jaar oud. Ik ben een actieve hardloper en speel graag tennis met vrienden en probeer tijdens de zomer vaardigheden op te doen om te duiken.

Momenteel leid ik twee bedrijven die ik in 2015 heb opgericht. Eén is voor Business en IT Consultancy voor Global Small en Medium bedrijven in Nederland. De andere is een startup die momenteel een Data Science-platform ontwikkelt voor IT-projecten. In het verleden werkte ik +15 jaar voor IBM in een wereldwijde rol en was ik verantwoordelijk voor een team van 30 technische verkoopmedewerkers die extra zaken doen in IBM outsourcing-contracten met wereldwijde spelers in de financiële en publieke sector. Ik heb ook de NGN-NT Special Interest Group opgericht en ik heb de personeelsvereniging opgericht bij mijn vorige werkgever.

In de Stichting Smarter Hospital  ben ik penningmeester en secretaris en verantwoordelijk voor het vinden van nieuwe fondsen, communicatie, financiën, bestellen en contracten, onderwijs / scholen en IT-apparatuur.

Land- en Facility-Manager in Sierra Leone: Ruurd van Rooijen

Ruurd van Rooijen werd geboren in 1951 in Den Haag en kwam in 1969 in dienst bij de Koninklijke Marine voor een loopbaan die bijna 40 jaar duurde. De eerste 20 jaar diende hij als officier bij de Onderzeedienst en voerde het bevel over twee onderzeeboten. Na overgestapt te zijn naar de bovenwatervloot wisselde hij wal en varende plaatsingen af en voerde in die periode het bevel over drie fregatten. Zijn laatste varende plaatsing was het commando over een groot bevoorradingsschip. Daarna volgde een vredesmissie in Soedan en zijn laatste baan bij de marine was plaatsvervangend directeur van de Nederlandse Kustwacht in het Caribisch gebied.

Na het verlaten van de marine sloot hij zich aan bij de Lion Heart Foundation en ging in april 2009 naar Sierra Leone. Hij was general manager van het Magbenteh Community Hospital in Makeni, adviseur voor Lion Heart in het land en sinds 2014 facility manager en country director in het Lion Heart Medisch Centrum in Yele waar hij deelnam aan de strijd tegen ebola. In die periode was hij ook projectmanager van het Smarter Hospital School Renovation Project in Yele.

In januari 2018 begon hij te werken als facility manager in de City Garden Clinic, Makeni en als projectmanager voor Footprint Mission Sierra Leone, en voltooide hij de bouw van een kindercentrum in Yele voor ebola-wezen.

Adviseur aan het bestuur: Bouke van der Voet.

Geboren in 1971, genoot Bouke van de schatten van de natuur in Twente (Oost-Nederland) gedurende 18 jaar voordat hij naar de hoofdstad Amsterdam van Nederland verhuisde. Hij ontmoette Isidora Jurisa (Dora) in Kroatië die, na zijn studie Geneeskunde, zich bij hem voegde in Nederland. Bouke heeft gewerkt bij Hotel Casa 400, XS4ALL, WorldOnline, Exodus / Globalcentre, Glidepath, Yacht en IBM Nederland. Momenteel werkt hij sinds 2018 bij IBM East Africa (Kenya) als Technical Solution Manager voor de regio Afrika. Hij richtte in 2004 ook zijn eigen bedrijf CF-Networks op en heeft de Master of Informatics gevolgd aan de University of Applied Science in Utrecht. Zijn profielen waren Business & IT alignment (BIA) en Global Sourcing.

Bouke is gevestigd in Nairobi (Kenia, 2013), Lagos (Nigeria, 2013-2017) en woont nu weer permanent in Nairobi, Kenia.

Bouke is nauw betrokken geweest bij het organiseren van grote computerbeveiligingscongressen voor buiten met 1500 tot 3000+ deelnemers (HIP97, HAL2001, What The Hack (2005) & Hacking At Random (2009)). Als gedreven organisator, solution orchestrator en enthousiaste spreker geniet hij van het aanpakken van de logistieke en organisatorische uitdagingen van grote evenementen.

Vanwege zijn verhuizing naar de sub-Sahara regio en uitgebreide reizen daar, heeft het hem een goed beeld gegeven van de regionale en lokale uitdagingen bij projecten en engagementen. Hij heeft geleerd oog te hebben voor lokale politiek, sentimenten, uitdagingen en kansen. Vooral waar potentieel van lokale betrokkenheid te zien, gebruik de sterke punten en kennis van lokale middelen en vermijd de praktische valkuilen van projecten. Bouke is binnen het bestuur verantwoordelijk voor: op Kenia gebaseerde projecten, financiering, sponsoring en juridische en overheid.