Teach-de-Teacher Project 2021/2022

Teach-the-Teacher 2021/2022

Na de school renovatie van 5 basisscholen in Yele 5 jaar geleden zijn we 3 jaar geleden begonnen met het Teach-the-Teacher programma en vorig jaar deden we dit samen met Stichting een Helpende Hand die een soortgelijk programma verzorgde voor de Secondary school in Yele (SDA). Deze samenwerking was succesvol en daarom hebben we besloten om het programma voort te zetten en uit te breiden met nieuwe deelprojecten voor het schooljaar 2021/2022. Momenteel is dit project in aanvraag bij Wilde Ganzen voor ondersteuning en binnenkort zullen we onze financieringspartners benaderen om dit project verder te financieren zodat het onderwijs in Yele voor de hele gemeenschap verbetert. Het project bestaat uit de volgende deelprojecten en wordt beheerd door het lokale SDA-projectlid met ondersteuning van beide stichtingen.

  • Voorzetten van de training van leraren op op zowel de primaire als de secundaire scholen door EducAid.
  • Remote educatie faciliteiten waarbij EducAid een methode van audiolessen heeft ontwikkeld (“leren op afstand”) waarbij een pakket wordt samengesteld van herbruikbaar audiomateriaal (opgenomen lessen en afluisterapparatuur) en toe te passen in Yele. Docenten en studenten worden tijdens het project ter plaatse geïnstrueerd
  • IT-onderwijs, waarbij een faciliteit op de secundaire school wordt gecreëerd waarbij computerlessen kunnen worden gegeven aan primaire- als de secundaire schoolleerlingen. Deze faciliteit zal worden voorzien van een nieuw zonnepanelen die op het dak zijn geïnstalleerd.
  • Diverse beurzenprogramma’s voor studenten en docenten.